El projecte es modifica i transforma. Entrenem en grup a
"CAN MOSSENAIRE" tots els dissabtes a les 08:00.

 
Anem evolucionant, i gràcies a aquest projecte d'entrenaments
en grup, un munt de bones amistats van sorgint. Us demanem
un petit esforç: que cada setmana us apunteu, donat que els
que ho portem, per organitzar-nos, ens és bo comptabilitzar les
amigues i amics que serem cada dissabte, com més aviat millor.
http://inscripcio.mossenhoms.be
 
- També ens pots enviar "Una fotografia" teva, des d'on tu vulguis.

dijous, 9 de febrer de 2023

Mossenaires a forns de calç del camí del Girabau

Camins de forns ben conservats i per on avui hem passat els que corríem i ens hi hem aturat i endinsat. Molta història, desprenen aquests forns de calç del camí del Girabau i tenim la sort d'anar-hi en qualsevol moment i imaginar-nos funcionant. Els forns de calç o olles de calç són construccions tradicionals que es troben arreu de Catalunya. Estan construïts d'una manera molt senzilla, aprofitant el desnivell d'un marge o s'excavava directament en un rost amb l'objectiu d'obtenir, la calç. Aquesta, barrejada amb aigua i sorra es converteix en el morter de calç, emprat tradicionalment en la construcció de cases i altres edificis fins als anys cinquanta, on el ciment i el formigó prenen la davantera. També servirà per arrebossar les façanes, o per emblanquinar les cases, impermeabilitzar els safaretjos i les cisternes, per ensulfatar les plantes contra les plagues i com a desinfectant de l'aigua.

Però abans hem pujat pel bell mig de Matadepera, fent reagrupament a la plaça de Sant Jordi on hi sol oneja una estelada, i arribats a la font de la Tartana, ens fem la fotografia de família i presentem al nostre Mossenaire Nou, en Òscar, que s'estrenava a la trobada.

Els caminants també han estat una bona colla, amb aturada a la font de l'Argelaguet i passant per algun lloc que ha estat diferent de d'altres setmanes. També hem tingut un nou Mossenaire caminant, en Jordi, i com moltes setmanes en Crespillo ens envia fotografies, per poder recordar com ha estat l'entrenament. Podreu veure el recorregut en aquest mateix reportatge i us instem a apuntar-vos a l'entrenament. La inscripció és ben oberta i us animem a fer-ho. Fins dissabte!!!

Cridant per fer la foto
Clica el teu vídeo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per tenir aquest espai en compte i t'emplacem sempre que vulguis a acompanyar-nos, tant entrenant per molts llocs, com amb tot tipus d'escrits així com a esmorzars i molts temes anar inimaginables i esperem que et sigui útil. Encara que la part més important és l'Entrenaments Torre Mossèn Homs - Terrassa a les 08:00. És molt bo trobar altres elements per afavorir el nostre plaer per fer esport plegats.

Gràcies per tot i fins aviat.

Mossener